Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Kurczaka oczyścić z błon, pokroić w kostkę, dodać oliwę, paprykę słodką i natrzeć dokładnie mięso.
- Podsmażyć na dużej patelni, przełożyć na talerz.
- Grzyby umyć, oczyścić, pokroić.
- Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na maśle, używając tej samej patelni.
- Dodać grzyby i smażyć przez ok. 5 minut.
- Wlać wino, redukować ok. 5 minut, aż alkohol odparuje.
- W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie.
- Na patelnię wlać śmietankę, dodać podsmażonego kurczaka, rozmaryn i tymianek, redukować do gęstego sosu przez kolejne kilka minut.
- Sos grzybowy wymieszać z ugotowanym makaronem, przełożyć na talerze i posypać natką pietruszki.