Sposób przygotowania:

Ocena: 4.4/5 - 5 głosów
  • Piekarnik nagrzać do 180 st. C.
  • Masło, cukry i mąkę połączyć w dużej misce.
  • Dodać jajo i szybko wyrobić ręcznie, do uzyskania jednolitego ciasta.
  • Schłodzić w lodówce (ok. 40 minut).
  • Rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia lub silikonowej macie, w miarę potrzeby podsypywać mąką.
  • Wyciąć kwadratowe lub okrągłe mazurki, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Piec ok. 15 minut do złotego koloru, wystudzić.
  • Do dekoracji wykorzystać gorzką i białą czekoladę: rozpuścić ją w kąpieli wodnej i chwilę ostudzić.
  • Następnie posmarować mazurki masą czekoladową i posypywać ulubionymi dodatkami, pozostawić do zastygnięcia.