Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Kurki umyć, oczyścić i dokładnie osuszyć.
- Szalotkę i czosnek drobno posiekać.
- Masło roztopić na patelni, dodać szalotkę z czosnkiem, i po ok. 1 minucie dodać kurki.
- Smażyć na większym ogniu, nie mieszać, aby grzyby mogły się zezłocić.
- Po ok. 3 minutach obrócić kurki na drugą stronę, doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem.
- Zdjąć z patelni po kolejnych 2-3 minutach.
- W miseczce wymieszać jaja z mozzarellą i solą.
- Na patelni po smażeniu kurek rozgrzać oliwę, wlać masę jajeczną, przykryć i zapiekać omlet aż będzie ścięty z wierzchu - ok. 5 minut na niewielkim ogniu.
- Przełożyć na talerz, podawać ze smażonymi kurkami, pomidorami i natką pietruszki.