Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
-
Zagotować 1 l wody w małym garnku, posolić.
-
Wrzucić różyczki brokuła i gotować przez 1 minutę, od razu odcedzić.
-
Czosnek posiekać.
-
Łyżkę masła rozgrzać na patelni, dodać brokuły i czosnek.
-
Smażyć przez ok. 2 minuty, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Odstawić.
-
Jaja wbić do miski, dodać zioła prowansalskie, sól i pieprz, ubijać przez minutę ręczną trzepaczką.
-
Czystą patelnię rozgrzać, dodać łyżkę masła, wlać masę jajeczną.
-
Gdy masa jajeczna się zetnie, na połowie ułożyć przesmażone brokuły, dodać szpinak.
-
Przykryć i smażyć na niewielki ogniu przez ok. 2 minuty.
-
Po tym czasie złożyć omleta na pół i jeszcze chwilę smażyć.
-
Przełożyć na talerz i posypać świeżo startym parmezanem.