Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Piekarnik nagrzać do 230 st. C.
- Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienki paski.
- Ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia, polać olejem, posypać ziołami i przykryć folią aluminiową.
- Piec ok. 15 minut, aż papryka zmięknie.
- Czosnek i chorizo posiekać, smażyć na patelni z odrobiną oleju przez ok. 2-3 minuty, odstawić.
- Jaja wbić do miski, dodać ostrą paprykę, sól i pieprz oraz starty parmezan, ubijać przez minutę ręczną trzepaczką.
- Czystą patelnię rozgrzać, dodać łyżkę oleju, wlać masę jajeczną.
- Dodać chorizo i upieczoną paprykę.
- Przykryć i smażyć na niewielki ogniu przez ok. 3 minuty.
- Przełożyć na talerz.