Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Piekarnik nagrzać do 230 st. C.
  • Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienki paski.
  • Ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia, polać olejem, posypać ziołami i przykryć folią aluminiową.
  • Piec ok. 15 minut, aż papryka zmięknie.
  • Czosnek i chorizo posiekać, smażyć na patelni z odrobiną oleju przez ok. 2-3 minuty, odstawić.
  • Jaja wbić do miski, dodać ostrą paprykę, sól i pieprz oraz starty parmezan, ubijać przez minutę ręczną trzepaczką.
  • Czystą patelnię rozgrzać, dodać łyżkę oleju, wlać masę jajeczną.
  • Dodać chorizo i upieczoną paprykę.
  • Przykryć i smażyć na niewielki ogniu przez ok. 3 minuty.
  • Przełożyć na talerz.