Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Piekarnik rozgrzać do 190 st. C. Mięso umyć, oczyścić z błon i rozklepać tak, aby można było zawijać rolady. Z jednej strony posypać przyprawą do mięs, przykryć boczkiem i zawinąć w duże rolady.
- Smażyć piersi na oleju na złoty kolor, dla ułatwienia, można roladki spiąć wykałaczkami.
- Olej pozostały ze smażenia odłożyć do rondelka, wymieszać z powidłami, dodać 50 ml wody i zagotować, tworząc sos.
- Mięso przełożyć na papier do pieczenia i zapiekać ok. 20 minut.
- Na patelni pozostałej po smażeniu rozgrzać olej, dodać pieczarki i smażyć na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem.
- Zdjąć z patelni, a na niej położyć liście cykorii i smażyć ok. 20 sekund.
- Gotowe roladki pokroić na plastry, podawać z sosem śliwkowym, pieczarkami, cykorią i puree ziemniaczanym.