Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Piekarnik rozgrzać do 190 st. C.
- Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, dusić na patelni z posiekanym ząbkiem czosnku i 2 łyżkami oleju. Kiedy z warzyw odparuje płyn, dodać 1 łyżeczkę tymianku i doprawić je solą, ostudzić.
- Mięso umyć, oczyścić z błon i rozklepać tak, aby można było zawijać rolady. Z jednej strony posypać przyprawą do mięs, rozłożyć farsz na 3 piersi, posypać serem owczym i zawinąć w duże rolady. Smażyć piersi na złoty kolor, dla ułatwienia, można roladki spiąć wykałaczkami albo związać dratwą. Przełożyć na papier do pieczenia i zapiekać ok. 20 minut.
- W tym czasie przygotować ryż.
- Papryki pokroić w paski i przesmażyć z dodatkiem przyprawy do warzyw zapiekanych.
- Brokuła gotować ok. 3 minut, wymieszać z papryką. Podawać z ryżem i upieczonymi roladkami.