Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Piekarnik nagrzać do 170 st. C.
  • Masło rozpuścić w rondelku, markizy rozdrobnić w blenderze.
  • Połączyć z masłem, przełożyć do tortownicy o średnicy 28 cm, wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia, wyrównać, ubić i odstawić do lodówki. 
  • Śmietankę zagotować, odstawić z ognia, dodać połamaną czekoladę i kakao.
  • Po chwili wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
  • Ser, jaja, cukry, i budyń połączyć do uzyskania jednolitej masy, dodać mieszankę czekoladową i likier, zmiksować blenderem lub mikserem.
  • Wylać na ciasteczkowy spód, piec przez 60 - 65 minut, po czym całkowicie ostudzić.
  • Podawać schłodzony.