Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 2 głosów
  • Piekarnik nagrzać do temperatury 175 st. C (z termoobiegiem).

  • Okrągłą tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

  • Masło rozpuścić w rondelku.

  • Ciastka zmiksować i wymieszać z masłem.

  • Przełożyć do przygotowanej tortownicy, równomiernie rozłożyć na spodzie, przyciskając ciastka łyżką. Odstawić.

  • Oddzielić żółtka od białek.

  • W dużej misce umieścić wszystkie składniki na sernik plus żółtka.  

  • Zmiksować na gładką masę, używając miksera ręcznego.

  • Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.

  • Przełożyć do tortownicy, piec 60 minut, wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić w formie, a następnie schłodzić w lodówce.

  • Śmietanę ubić mikserem na najwyższych obrotach. Kiedy będzie sztywna, dodać cukier puder i miksować tylko do połączenia składników.

  • Udekorować sernik bitą śmietaną i cynamonem.