Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Na suchej patelni uprażyć kaszę, zalać bulionem, przykryć i gotować ok. 15 minut, aż pęczak będzie sprężysty i nadal sypki.
  • Bób ugotować (ok. 5 minut) i obrać.
  • Piekarnik rozgrzać do temp. 190 st. C.
  • Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć różyczki kalafiora, dodać masło, oliwę, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Piec ok. 15 minut, aż kalafior lekko się zrumieni.
  • Cebulę i czosnek posiekać.
  • Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, zeszklić najpierw cebulę, następnie dodać czosnek i bób, doprawić solą.
  • W dużej misce wymieszać delikatnie wszystkie składniki sałatki – podawać na ciepło lub zimno.