Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Przygotować spód do tarty.
  • Piekarnik nagrzać do 180 st. C.
  • Formę do tarty z wysokim rantem lub tortownicę o średnicy 22 cm wysmarować masłem i posypać mąką pszenną.
  • Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść, żółtko dodając jako ostatnie. Schłodzić w lodówce, a następnie rozwałkować na cienki placek i wylepić nim formę.
  • Piec ok. 20-25 minut do złotego koloru. Całkowicie ostudzić.
  • Śmietankę zagotować, odstawić z ognia, dodać posiekaną białą czekoladę, wymieszać i połączyć na gładką masę.
  • Schłodzić w lodówce.
  • Zimną mieszankę zmiksować z mascarpone, wyłożyć na upieczony spód i udekorować świeżymi brzoskwiniami.
  • Przechowywać w lodówce.