Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Przygotować galaretkę i odstawić do ostudzenia.
- Przygotować rabarbar: pokroić w kostkę lub cienkie paski, wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowym, odstawić.
- Przygotować ciasto: piekarnik nagrzać do 175 stopni.
- Mąkę połączyć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać pokrojone masło.
- Szybko wyrobić, pod koniec dodać zimną wodę i nadal wyrabiać do uzyskania elastycznego ciasta.
- Rozwałkować na cienki placek na papierze do pieczenia, przełożyć na blachę.
- Przygotowany wcześniej rabarbar przełożyć na kruchy spód.
- Brzegi ciasta zawinąć do środka. Piec ok. 30-40 minut, do uzyskania złotego koloru.
- Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić, a następnie zalać tężęjącą galaretką.
- Schłodzić w lodówce.