Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Masło, cukier puder i cukier wanilinowy umieścić w misie miksera.
- Ubijać do uzyskania jasnej, puszystej masy.
- Dodać suche składniki, wymieszać drewnianą łyżką lub szpatułką, a następnie szybko wyrobić ręką.
- Schłodzić w lodówce, aż ciasto będzie sztywne.
- Piekarnik nagrzać do 170 st. C.
- Rozwałkować ciasto na silikonowej macie lub stolnicy, wykrawać okrągłe ciasteczka. W połowie ciasteczek wyciąć po środku serduszka (lub otwory w innym kształcie).
- Piec ok. 12-16 minut, aż ciastka będą złote (uważać, aby nie przypalić ciastek - poprzez zawartość orzechów, pieką się one szybciej niż tradycyjne). Ostudzić.
- Przełożyć ciastka konfiturą malinową tak, aby wycięte serduszka były na górze.
- Posypać cukrem pudrem.