Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Masło, cukier puder i cukier wanilinowy umieścić w misie miksera.
  • Ubijać do uzyskania jasnej, puszystej masy.
  • Dodać suche składniki, wymieszać drewnianą łyżką lub szpatułką, a następnie szybko wyrobić ręką.
  • Schłodzić w lodówce, aż ciasto będzie sztywne.
  • Piekarnik nagrzać do 170 st. C.
  • Rozwałkować ciasto na silikonowej macie lub stolnicy, wykrawać okrągłe ciasteczka. W połowie ciasteczek wyciąć po środku serduszka (lub otwory w innym kształcie).
  • Piec ok. 12-16 minut, aż ciastka będą złote (uważać, aby nie przypalić ciastek - poprzez zawartość orzechów, pieką się one szybciej niż tradycyjne). Ostudzić.
  • Przełożyć ciastka konfiturą malinową tak, aby wycięte serduszka były na górze.
  • Posypać cukrem pudrem.