Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Masło rozpuścić w garnuszku.
  • Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, tymiankiem i solą.
  • Oddzielić białka od żółtek.
  • Białka ubić na sztywną pianę.
  • W osobnej misce wymieszać żółtka z maślanką i roztopionym masłem.
  • Dodać mąkę, wymieszać szpatułką.
  • Partiami dodawać pianę z białek, mieszać tylko do połączenia.
  • Rozgrzać gofrownicę i posmarować ją olejem.
  • Nakładać po 3-4 łyżki ciasta, w zależności od wielkości gofrownicy. Smażyć ok. 3-5 minut do rumianego koloru.
  • W tym czasie usmażyć jajka sadzone.
  • Fetę pokroić, pomidorki skropić oliwą i doprawić do smaku.
  • Podawać z ciepłymi goframi.