Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 st. C.
  • Kalafiora umyć, podzielić na różyczki, gotować przez 2-3 minuty, odcedzić.
  • Pora umyć i drobno pokroić, zeszklić na oleju z posiekanym czosnkiem.
  • Surowy makaron wymieszać z porem i kalafiorem.
  • W osobnej misce połączyć śmietankę, jaja, mleko, tymianek, pieprz i szczyptę soli.
  • Zalać makaron przygotowaną mieszanką.
  • Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem.
  • Przełożyć makaron i ułożyć na nim kawałki mozzarelli.
  • Przykryć folią aluminiową, zapiekać ok. 40 minut, aż makaron będzie miękki. Podawać z natką pietruszki.