Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Cebulkę i czosnek posiekać.
  • Bataty umyć, obrać, pokroić w kostkę.
  • Dynię przekroić na pół, wydrążyć miąższ, obrać i pokroić w kostkę (resztę dyni najlepiej upiec i zmiksować na puree, aby wykorzystać je do innych przepisów).
  • W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulkę i czosnek.
  • Po minucie dodać bataty i dynię, chwilę smażyć, dodać kurkumę, imbir oraz pastę curry.
  • Zalać wodą do przykrycia warzyw, gotować ok. 20 minut.
  • Po tym czasie dodać małe różyczki brokuła, ponownie zagotować, dodać cieciorkę i mleko kokosowe.
  • Doprawić cukrem i sosem sojowym do smaku.
  • Podawać z ugotowanym makaronem ryżowym, limonką, granatem i natką lub kolendrą.