Sposób przygotowania:
Ocena:
/5 -
głosów
- Cebulkę i czosnek posiekać.
- Bataty umyć, obrać, pokroić w kostkę.
- Dynię przekroić na pół, wydrążyć miąższ, obrać i pokroić w kostkę (resztę dyni najlepiej upiec i zmiksować na puree, aby wykorzystać je do innych przepisów).
- W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulkę i czosnek.
- Po minucie dodać bataty i dynię, chwilę smażyć, dodać kurkumę, imbir oraz pastę curry.
- Zalać wodą do przykrycia warzyw, gotować ok. 20 minut.
- Po tym czasie dodać małe różyczki brokuła, ponownie zagotować, dodać cieciorkę i mleko kokosowe.
- Doprawić cukrem i sosem sojowym do smaku.
- Podawać z ugotowanym makaronem ryżowym, limonką, granatem i natką lub kolendrą.