Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Jaja ubić z erytrolem lub cukrem na puszystą pianę (ok. 5-7 minut), zmniejszyć obroty, dodać rozpuszczone masło.
  • W osobnej misce wymieszać mąkę, cynamon i sodę.
  • Dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać, na koniec dodać wytłoczyny oraz mleko.
  • Wymieszać do uzyskania gładkiej masy, dodać orzechy włoskie.
  • Kwadratową formę (ok. 24 cm)  wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Przelać masę, piec do suchego patyczka, ok. 40 minut w 170 stopniach.
  • Całkowicie ostudzić.
  • Ubić masło z cukrem pudrem, dodać serek kremowy (w temperaturze pokojowej), krem rozprowadzić równomiernie po ostudzonym cieście, udekorować, schłodzić.