Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 1 głosów
  • Przygotować spód sernika: ciasteczka zmiksować w blenderze.
  • Masło rozpuścić, wymieszać z herbatnikami. Okrągłą formę o średnicy 23-24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Przesypać ciastka i dokładnie ugnieść je na spodzie oraz przy brzegach formy. Schłodzić w lodówce.
  • Żelatynę wsypać do rondelka, dodać 5 łyżek zimnej wody, wymieszać i odstawić.
  • Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, odstawić. W osobnej misce zmiksować twaróg, cukier, cukier wanilinowy i mascarpone.
  • Żelatynę rozpuścić, uważając, aby nie podgrzać jej zbyt mocno. Dodać do masy twarogowej, cały czas miksując.
  • Ubitą śmietanę połączyć z serem, delikatnie mieszając szpatułką.
  • Przelać do wcześniej przygotowanej formy z ciasteczkowym spodem.
  • Na wierzchu ułożyć świeże, umyte truskawki i schłodzić przez noc w lodówce.