Sposób przygotowania:

Ocena: 0/5 - 0 głosów
  • Przygotować beszamel. W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę, zrobić złotą zasmażkę, zalać mlekiem. Gotować, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje, doprawić solą i gałką muszkatołową, przełożyć do miski.
  • Cukinie i bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie paski, skropić oliwą i posypać przyprawą kuchni włoskiej z suszonymi pomidorami.
  • Pomidory pelati doprawić solą i tymiankiem.
  • Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, pokryć warstwą pomidorową.
  • Ułożyć kolejno płaty lasagne, następnie bakłażany, cukinię i ponownie pomidory, do wykończenia składników.
  • Wierzch pokryć beszamelem.
  • Przykryć folią i zapiekać ok. 45 minut w 180 st. C.