Sposób przygotowania:

Ocena: 5/5 - 3 głosów
  • Piekarnik nagrzać do 200 °C.
  • Blachę (najlepiej z rantem, np. 20×30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i lekko posmarować masłem.
  • W misce ubić jajka z mlekiem. Nie miksować zbyt długo - zależy, żeby masa była jednolita, ale nie bardzo napowietrzona.
  • W innej misce wymieszać mąkę, cukier wanilinowy i cynamon.
  • Następnie dodać mokre składniki (jajka + mleko) i roztopione masło lub olej kokosowy.
  • Wymieszać delikatnie do połączenia.
  • Przelać masę na przygotowaną blachę i równomiernie rozprowadzić.
  • Na wierzch ciasta rozłożyć owoce, lekko wciskając je w ciasto.
  • Wstawić do piekarnika i piec ok 25-30 minut, aż środek się zetnie, a brzegi będą lekko zarumienione.(Można sprawdzić np. patyczkiem.)
  • Ostudzić i pokroić.